
Jill Dahlström, ordförande
Medicinsk administratör inom vuxenpsykiatri, Tyresö.
Vem är du? Jag är en person som ofta är glad och bjuder på mig själv, speciellt i kontakten med barn. Min hjärna är sällan nedkopplad och bland alla virvlande tankar kan jag ibland fånga bra idéer som jag omsätter till verklighet till mina vänner i Mirum.
Beskriv dig själv med tre ord: Engagerad, initiativrik och omtänksam.
Hur kom du i kontakt med Mirum? Har varit med från tidernas begynnelse, eller i alla fall från 2016 då Mirum ännu inte var en ideell förening, utan en Facebook-grupp där föräldrar kunde söka vänner till sina barn med NPF. Jag sökte först vänner till sonen, och började strax därefter anordna aktiviteter i Stockholm. Jag var med och startade upp Mirum som ideell förening 2021.
Egen erfarenhet av NPF? Min son som är född 2009 har ADHD och autism. Jag själv har en hel del uppfyllda kriterier för ADHD men inte tillräckligt för en diagnos. Utöver det har jag under många år arbetat med barn och ungdomar med NPF och såklart engagerad mig i Mirum sedan 2016.
Vad hoppas du kunna bidra med för Mirum? Som ledare vill jag ge barn och familjer chansen till ett rikare socialt liv utan att behöva utsättas för dömande blickar och kommentarer från en oförstående omgivning. Mitt uppdrag som ordförande tar jag på stort allvar och jobbar för att Mirum ska utöka sin verksamhet och nå ut till fler i vår målgrupp.

Lisa Edvinsson Sundberg, sekreterare
Lärare i grundskolan /kontaktperson, Deje.
Vem är du? Jag bor i Deje i Värmland med min man, mina pojkar samt två katter. När jag är ledig tycker jag om att skapa saker som texter, lyrik, skolmaterial och verksamhetsidéer. Jag är kunskapshungrig och dras till områden inom humaniora och samhällsvetenskap. Annars kopplar jag av bäst med en film, på skogspromenader eller sjungandes i melodi.
Beskriv dig själv med tre ord: Nyfiken, kreativ och målmedveten.
Hur kom du i kontakt med Mirum: Grundade föreningen år 2015 som en lekgrupp/socialt nätverk på Facebook vid namn Tillsammans. Jag och Jill utvecklade och gjorde om nätverket till en ideell förening år 2021 och bytte namnet till Mirum.
Egen erfarenhet av NPF: Har mött många barn och ungdomar med NPF genom åren & gör det dagligen. Har barn med autism och lever själv med odiagnostiserad autism (vilket förklarar min underliggande drivkraft till förändring),
Vad hoppas du kunna bidra med för Mirum? Jag startade det hela med en djup önskan för förändring, finna vänskaper till min familj och mig själv – och för att bryta ofrivillig isolation. Jag ser det som mitt livs uppdrag att försöka ge barn och ungdomar med NPF en meningsfull fritid, psykisk hälsa samt en tro på sig själva. Det önskar jag fortsätta bidra med till Mirum på olika sätt.

Catharina Nyman, kassör
Redovisningschef/ekonomikonsult, Älvsjö.
Vem är du? Jag är en trädgårds-, frilufts-, naturintresserad kvinna mitt i livet som trivs i sociala sammanhang. Jag tycker om att engagera mig i frågor som för mig är viktiga.
Beskriv dig själv med tre ord: Glad, engagerad och driven.
Hur kom du i kontakt med Mirum: Jag kom i kontakt med Mirum med dess föregångare: Lekgruppen-Tillsammans 2017 via Facebook då jag letade aktiviteter för mitt barn. Sedan dess har vi varit med på många lyckade träffar och både sonen och vi har fått många nya vänner som har en liknande vardag, och det är guld värt.
Egen erfarenhet av NPF? En son med ADHD och autism.
Vad hoppas du kunna bidra med för Mirum? Genom min yrkeskompetens som ekonom, samt övrigt inom styrelsearbete. Se till att vi följer lagar och regler.

Caroline Cederberg, inköpsansvarig
Säljare, Årstaberg.
Vem är du? Min familj består av min make, son och hund och vi bor i Årstaberg i Stockholm.
Alldeles nyligen avslutade jag en diplomutbildning till florist men i grunden är jag säljare från mäklarbranschen. På min fritid gillar jag att arbeta mycket med kreativa saker som till exempel att dreja, fotografera och måla.
Beskriv dig själv med tre ord`? Bra på att lyssna, omtänksam och rättvis.
Hur kom du i kontakt med Mirum? Mitt första möte med Mirum var på en badträff i Sköndal 2017 och då kände jag med en gång att i denna grupp kan man få vara sig själv utan förklaring.
Jag vet hur tufft det kan vara i skolan och hur lätt det kan vara att stanna kvar hemma i stället för att gå dit när man går på den ena motgången efter den andra. Vet också hur mycket barn med NPF kämpar för att passa in med sociala kontakter och jag vill hjälpa till och kämpa för psykisk hälsa och rätten att få vara accepterad fullt ut för den man är.
Egen erfarenhet av NPF? Son född 2007 med autism och språkstörning.
Vad hoppas du kunna bidra med i Mirum? Jag hoppas att kunna bidra med bra idéer kunskaper och stötta en ofta förbisedd grupp, dvs barn med NPF och dess föräldrar.

Mia Skoog, webb- och sociala medier
Medicinsk administratör, Enskede.
Vem är du: Jag är en småländska boendes i Stockholm sedan 18 år. Jag arbetar som medicinsk administratör men är även utbildad inom journalistik och till webbredaktör. Skrivandet har alltid legat mig varmt om hjärtat ända sedan barnsben, då jag vid något tillfälle hade över 50 brevvänner runtom hela världen. Kanske var det bidragande till att jag sedan som ung vuxen drog ut i världen och resta och arbetade i olika länder under tre års tid innan jag åter landade hemma i Sverige igen. Dessa år formade mig väldigt mycket som människa och jag brukar säga att det gav mig en ovärderlig kunskap om livet som jag annars hade gått miste om.
Beskriv dig själv med tre ord: Levnadsglad, omtänksam och kreativ.
Hur kom du i kontakt med Mirum?
Jag och min sambo kom i kontakt med Mirum för fem-sex år sedan. Vi var då glada över att hitta en lekgrupp för barn med npf där vi kunde få känna förståelse och samhörighet med andra föräldrar i liknande situation. Vi har bland annat varit med på badträffar, Halloween-firande, kalas på Operan, Pokémon-träffar, hoppland m.m. Även om vi inte har varit med på så många träffar de senaste åren, så har det ändå känts tryggt att veta att Mirum finns.
Egen erfarenhet av NPF? Son med ADHD och autism.
Vad hoppas du kunna bidra med till Mirum?
Jag har alltid vurmat för människors rätt till lika värde och har alltid tagit parti för de svaga. Orättvisor och utanförskap något som gör mig rasande, och detta är ju tyvärr är vanligt förekommande för barn med npf. Därför ligger det mig varmt om hjärtat att kunna engagera mig i en förening som arbetar för att kunna bidra till att göra vardagen och livet lite mer roligt för dessa barn och föräldrar. Jag hoppas kunna bidra med många tankar och idéer hur vi kan nå ut och få fler medlemmar till Mirum, och få fler barn och föräldrar att känna en gemenskap och förståelse från andra i liknande situation. I min roll som webbredaktör kommer jag framförallt att kunna nå ut och informera om Mirum genom webb och sociala medier, nätverka med olika organisationer, vårdgivare och skolor. Men även genom till exempel mässor och andra evenemang.

Emina Jusic, sociala medier
Kemiingenjör, Eskilstuna.
Vem är du: Mitt engagemang för barn med NPF sträcker sig många år bakom då jag som förälder till ett barn med språkstörning har och är involverad i olika ideella föreningar som stöttar barn med dess problematik och bidrar till att alla känner sig inkluderade.
Beskriv dig själv med tre ord? Driven, engagerad, social.
Hur kom du i kontakt med Mirum? Första kontakten med Mirums föregångare, Lekgruppen – Tillsammans var under 2018 via Facebook då jag letade aktiviteter för mitt barn inom nära området. Jag hoppas att mitt engagemang i Mirum tillsammans ska se till att glädje, rörelse och leende på läpparna ska finnas hos varje barn.
Egen erfarenhet av NPF? Son med språkstörning.
Vad hoppas du kunna bidra med till Mirum? Som en väldigt drivande och kommunikativ person hoppas jag att mina egenskaper ska ses som en tillgång i Mirum och att vi tillsammans ska bidra till att fler familjer hittar till oss och känner en stark tillhörighet.
Förutom i Mirum sitter jag även som ordförande i Talknuten Östra som är en ideell förening för barn och unga vuxna som har språkstörning. I detta ser jag ett väldigt starkt band och hoppas att föreningarna kan samarbeta bättre och dra nytta av varandra.

Ann Adolfsson, bidragsansvarig
Distriktschef, Trångsund.
Vem är du? Jag har två franska bulldoggar som jag älskar att promenera med i skogen. Påta omkring i trädgården, teater och opera. Och jag brinner för samhällsfrågor.
Beskriv dig själv med tre ord: Positiv, driven och envis.
Hur kom du I kontakt med Mirum? Vår första kontakt med Mirum var genom Facebook, där lekgruppen Mirum Stockholm hade information kring en träff på Operan där barn med npf som vanligtvis inte blir bjudna på kalas blev inbjudna. Vi gick dit och det var vår första träff och det blev väldigt lyckat. Sedan dess känner vi att vi alltid är på kalas när vi är på olika aktiviteter som Mirum anordnar.
Egen erfarenhet av Npf? En son som har diagnos Autism och ADD. Med allt det innebär med skola, BUP, habilitering, utredningar, glädje, fördomar, samhället, nya insikter.
Vad hoppas du kunna bidra med för Mirum? Positivt engagemang, se och hitta möjligheter, erfarenhet att dela med sig, att vara där när någon behöver peppande samtal. Helt enkelt att tillsammans blir vi så bra och ser möjligheterna.